Firma în Germania

Informație privind anunțarea activității de mic întreprizător (Gewerbeanzeige)

După ce v-ați prezentat la Oficiul de supraveghere a activităților economice lucrative (Gewerbeamt) și ați anunțat oficial o activitate de mic întreprizător.
În legătură cu aceasta doresc să vă atenționez asupra unor puncte de care trebuie să țineți seama:

- Anunțînd oficial activitatea de mic întreprinzător ați devenit antrepenor independent. Prin aceasta v-ați asumat răspunderea personală de a respecta prescripțiile legale în cadrul activității dvs. lucrative. Pentru pagube produse în timpul exercitării acesteia răspundeți personal.
- Secția financiară competentă a fost informată asupra faptului că ați anunțat oficial o activitate de mic întreprinzător. Secția respectivă va dispune luarea dvs. în evidența fiscală. De regulă persoana care execită o activitate independentă primește în mod automat o adresă de la secția financiară, fiind rugată să dea infomații suplimentare. Dacă nu primiți în termen de 6 săptămîni nici o veste de la secția financiară, vă rog să o contactați dvs. direct.
- De încheierea unei asigurări medicale și de pensie să vă ocupați dvs. personal. Dacă sunt îndeplinite anumite premise, există și pentru profesioniștii independenți obligativitatea legală de asigurarea în sistemul de stat de asigurare de pensii.